Защо стрелката на кантара не помръдва

Кого залъгваш
Снимка: netinfo

За съжаление отслабването се постига доста по-трудно и упорито от качването на килограми. Така че, ако сте поели в посока на редуциране на тегло, не губете кураж, а имайте търпение, защото много често именно малките грешчици, които си мислите, че са допустими, препречват пътя към бленуваното от вас вталяване.

Нека сега да видим и къде точно може би бъркате.

* Прекалено дълго време прекарвате в седнало положение. Въпреки че упражнявате някаква физическа активност, продължителният седеж през повечето часове от деня не е благодатна почва за топенето на калории. В такъв случай се движете повече, като ходите една спирка пеша, или използвайте поне 15 минути от обедната си почивка за разходка.

* Ядете много. Знайте, че похапването навън може да е доста по-калорично, защото едната вафла от магазина или пакетчето бисквити могат да ви се сторят безобидни като количество, но качествената редукция на тегло не включва техния прием.

* Бързото хапване на крак също не е добър сценарий. Липсата на време ни кара да си купим нещо вредно и изкушаващо, без да се замисляме за това. Решението е да си направите предварителен план какви са дневните ви задачи, за да сте наясно как и откъде ще си купите по-полезна храна. Приготвянето на здравословен обяд от вкъщи също е чудесна опция за вечно заетите.

* Ядете прекалено често. Да, малките порции храна, които приемате през по-кратки интервали са по-здравословният вариант за метаболизма, но ако в даден момент не сте гладни, няма смисъл да приемате продукти, само защото е трябвало да ги консумирате в точно определен часови пояс.

* Не сте честни със себе си. Този проблем е най-често срещан, но чрез него залъгвате само вашата особа, а желаният резултат все повече се отдалечава от вас. Не се изкушавайте, тъй като всяка допълнителна калория работи срещу вас и единият бонбон или шепата ядки днес, ще се превърнат в рутина утре, чиито последствия са ви до болка познати.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти