Учителят ме мрази

Голяма пречка
Снимка: netinfo

Голямата чувствителност на децата често води до преувеличаване на дадена ситуация, но ако малчуганът ви се прибере натъжен, оплаквайки се от поведението на своя учител спрямо него, седнете спокойно и разнищете проблема стъпка по стъпка.

Понякога може преподавателят просто да е имал изнервен ден и да е реагирал по-остро, но никак не е изключено той да прилага тенденциозно негативно отношение към вашето хлапе, което вече е индикация за доста по-сериозен дебат.

* Няма как да се мине без разговор с вашия син или дъщеря. Бъдете оптимистично настроени, обяснявайки на детето вкъщи, че през годините на обучение винаги ще се намери по някой учител, който ще е по-строг и изискващ от повечето си колеги. Вие като родители трябва да споделяте все по-често с вашия малчуган, че оттук нататък в живота му, той непрекъснато ще среща хора с различни характери и не всеки от тях ще е благосклонен и добър като феите от приказките.

* Ако оплакванията на детето ви не спират, няма как да не се отбиете и до училището, за да се убедите лично как стоят нещата. Така и вие ще сте по-спокойни и ще можете обективно да прецените ситуацията от всичките нейни страни, което ще спомогне за по-бързото й решаване.

* Крайните мерки, ако и предишната стъпка не проработи, е да се срещнете с психолога и директора на училището, за да разберете имало ли е и други оплаквания относно конкретния преподавател, за да се стигне по-ефективно до конкретни действия.

* Каквито и проблеми да има вашето хлапе в училище никога не заемайте дадена позиция преди да сте се запознали добре с всички гледни точки, защото децата могат да бъдат големи манипулатори, но в крайна сметка само реалната картина е тази, която трябва да покаже точния изход от ситуацията.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти