Помогнете на децата си с училищните уроци

Домашна работа
Снимка: netinfo

Настават тежки времена (в 90% от случаите) дойде ли времето децата да се закотвят пред бюрото в писане на домашни и учене на уроци. Но родителите също има на какво да се научат, за да бъдат полезни на учебния процес, който се провежда в домашна обстановка.

Тишина, моля
Според редица американски проучвания пазенето на абсолютна тишина, докато децата ви учат не е толкова удачен сценарий. Защото прекалено спокойната обстановка също може да ги разконцентрира. Ако все пак край тях звучи лек (но нека наистина бъде такъв) музикален фон от радио или телевизор, но без малчуганите да се разсейват от образа на приемника, то те няма да изгубят търпение за отрицателно време и ще задържат вниманието си върху учебниците и тетрадките за по-дълъг период.

С чувство за хумор
Опитайте се да превърнете уроците и домашните задачи на своите хлапета в забавно занимание (там, където това е възможно разбира се). Ако са имали много материал за усвояване вкъщи, след като приключат занятията ги изведете на разходка или им позволете да поиграят с приятели навън, а като се приберат пък им сгответе нещо апетитно и поощрително за добре свършената работа.

Не прекалявайте
Това, че помагате на децата си с домашните не бива да ви превръща в техни роби и те непрекъснато да разчитат на вас. Бъдете справедливи с вашите мъници и им покажете, че ученето е тяхно задължение и при него трябва да има изградени правила, които и вие, и те да спазват. Така ще ги възпитате на самостоятелност от малки, защото безконтролното разглезване ще ви създаде доста бъдещи ядове в процеса на тяхното израстване.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти