Отново на училище: Децата и писането на домашните

Децата и писането на домашните
Снимка: netinfo

Веселина Тодорова

15-ти септември е и децата вече се връщат в класните стаи. Разбира се, голяма част от тях не искат ваканцията да свърши, тъй като започват дългите уроци и безкрайните домашни. Можем ли обаче да помогнем на детето си по-лесно да се справя с домашните, без да се налага да бъдем лошите и то постоянно да се оплаква?

Предлагам ви няколко решения на този проблем, които са приложими за различните типове характери на децата.

Перфекционистът: За това дете задачата няма никакво значение - тя никога не е достатъчно добра, достатъчно дълга или учителят няма да бъде доволен от получилото се решение.

Какво да направите: Опитайте се да поставите някакво времево ограничение за писане на домашното. Запознайте се със същността на задачата, за да можете да уверите детето си, че се е справило добре с нея.

Шилото: Иска ви се да можете да завържете детето си за стола, за да може да си напише домашното, тъй като не се спира на едно място. Няма значение дали ще дойде при вас в кухнята, за да види какво приготвяте за вечеря, или ще пречи на сестра си/брат си, ако имате повече от едно дете.

Какво да направите: Според специалистите, едно от местата, на които детето най-трудно се концентрира, е неговата стая. Някои деца се справят по-добре, като сменят обстановката на определен период от време. В този случай може да му обособите специално местенце в някоя от другите стаи, където то се чувства добре.
Други деца не могат да понасят тишината. Ако вашето дете е от този тип, можете да му пуснете някаква музика. Телевизорът не е особено добър вариант.

Вечното отлагане: Този тип деца постоянно си намират други занимания, само и само да не седнат да си напишат домашното.

Какво да направите: Ако детето ви има проблем със спазването на задълженията си, това означава, че или е прекалено угрижено или има прекалено много неща за вършене. За да му помогнете, най-добре е в края на седмицата да съставите списък със задачи за следващата и да се покрижите то да ги изпълнява. Няма да е лошо и да определите някаква поощрителна награда за добре свършена работа. Разбира се, не е нужно за всяко написано домашно да подарявате шоколад .

Бързакът: За бързака домашното е само една малка спирка по пътя към телевизора или компютърната игра.

Какво да направите: Ако детето ви попада в тази група, никога не го поощрявайте с подаръци за бързо написани домашни. Определете някакво време, което детето да отделя за учене - час или два. Ако си е написало домашните, може да прегледа някой от уроците за следващия ден.

Дано тези съвети са ви били полезни! Ще се радваме да ни споделите вашия опит с децата и писането на домашните!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти