Да дарим по нещо от себе си

Дай, за да получиш
Снимка: netinfo

Благотворителните акции дават своята най-висока гласност, щом Коледата наближи. Дали това е най-удачната практика или не, не е въпрос на днешния материал, а в личния избор на всеки един от нас да възпитава повече добродетели у децата си. Така че, ако сте солидарни с мъниците, които няма да открият подарък под елхата, може да повдигнете благотворителния дух във вашето семейство и да направите нещо по въпроса.

Време за размисъл
Начините да дариш определена вещ или сума не са един и два. Затова седнете с хлапетата и помислете как точно да го сторите. Със сигурност са останали дрехи, които са им умалели или куп ненужни играчки и одеяла, които на драго сърце биха зарадвали някой друг. Чудесна идея ще е, ако вие самите изпечете коледни сладки или сладкиш, които да занесете до подбраното от вас място.

Може да се спрете на социален дом, болница, познати хора без възможности или благотворителна организация, но се убедете в легитимността й, за да не се окаже, че сте дали усилията си напразно. В случая не е важно количеството или стойността на предмета, а това да покажем на малчуганите у дома, че трябва да бъдат съпричастни и да се научат на социална ангажираност.

Нека видят
Няма нищо страшно някой път да посетите дом за деца в неравностойно положение заедно с вашия син или дъщеря. Така хем ще сте сигурни, че подаръците ви отиват на точното място, хем вашето присъствие и внимание още повече ще трогне дечицата.

Назад във времето
Не пропускайте факта, че Коледа на първо място е семеен празник, така че отделете достатъчно време на срещата с бабите и дядовците, за да разкажат любопитни случки от фамилната история, с които да заинтригуват вниманието на техните внуци.

На една ръка разстояние
Помислете за съседи, приятели или роднини, които по една или друга причина са изпаднали в тежка ситуация. Дали ще ги поканите на коледната трапеза, ще им дадете подарък или някаква сума е ваше решение, но знайте, че още едно лице ще се усмихне заради вашия жест.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти