Да държим децата далеч от телевизора

Пълна идилия
Снимка: Thinkstock

Все повече родители използват вкусно приготвената вечеря като средство, за да отклонят вниманието да децата от телевизионния приемник.

Близо 50% от майките и бащите допълват, че сядането около масата е единственото време, когато могат да обсъдят пълноценно случките от изминалия ден със своите синове и дъщери.

Това показват данните от европейско проучване, цитирано от британския сайт "Femalefirst.co.uk". Около 35% от семействата успяват да вечерят заедно почти всеки ден, което се равнява на близо 200 минути в седмицата.

Половината фамилии допълват, че вечерята е най-сигурният начин да разсеят наследниците си от сърфирането в интернет, мобилните телефони и гледането на телевизия.

Едно от десет семейства никога не успява да намери време са обща вечеря заради постоянните работни ангажименти. Оказва се, че най-приказливи на масата са майките, следвани от дъщерите.

Родителите разказват, че редовните семейни вечери са чудесен начин да научат децата си как да се държат на маса и да се хранят по-здравословно.

Най-обсъжданите теми на вечеря са училището, плановете за уикенда, приятелите, телевизионните предавания, ваканциите, домашните любимци, хобитата, домакинството и светските клюки.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти