За знаменитостите и техните (не)типични домашни любимци

Един от говорящите папагали обитаващи имението на Хю Хефнър в компанията на бившата му приятелка Холи Мадисън
Снимка: БГНЕС

Християн Немски

В отбора на многочислените
Няма как разказът за екзотичните животни и техните звездни притежатели да не започне с личността на Майкъл Джексън, притежавала най-много домашни любимци сред известните персони. Приживе в ранчото си ''Невърленд'', певецът разполагал с частен зоопарк наброяващ цял отряд от екзотични видове като жирафи, слонове, тигри, крокодили и папагали.

Но сред най-верните му другари от животински произход се нареждат шимпанзето Бабълс, боата-конструктор Масълс и ламата Луи. Освен с кралската корона в поп музиката, Майкъл спокойно може да се окичи и с титлата за най-ексцентрично поведение, съдейки по маниера, с който се е отнасял към домашните си възпитаници.

Всеизвестен факт е, че музикалният идол е делял своята тоалетна с Бабълс, обличал го е в дизайнерски дрехи и доста често се е хранел на една и съща маса с примата.

Постепенно човекоподобният чаровник така обсебва живота на поп иконата, че в средата на 80-те става неразделна част от антуража му, следвайки го по турнета, пресконференции, ВИП събития и снимки на клипове.

Освен на Майкъл, прочутото шимпанзе било и сред любимите същества на Елизабет Тейлър, която редовно влизала в ролята на домакин на партита организирани в негова чест. Не по-малко внимание е получавала и боата Масълс, за която също не е имало забранени зони и помещения в имението на Джако.  

В редица интервюта за американските медии, музикалният продуцент Куинси Джоунс не веднъж споделя, че винаги е бил нащрек по време на композиране на нови песни, защото Майкъл е държал, змията да го придружава навсякъде, в това число и в звукозаписното студио.

Следващият в списъка на любителите на многообразието от домашни любимци е вечният женкар Хю Хефнър. 85-годишният основател на най-четеното мъжко списание в света ''Playboy'' също може да се похвали със собствен зоопарк красящ имението му и включващ разнообразна фауна от маймуни, папагали, няколко пауна и розово фламинго.

Сред екзалтираните фенове на всякакви домашни обитатели се оказа и Парис Хилтън, която според рекордите на Гинес е най-надценяваната звезда за 2007-а. В нейната ''скромна'' животинска колекция се открояват говорящи папагали, мини прасе, пор и дребен гризач от породата ''кинкажу'', който богатата блондинка е трябвало да върне на американските власти през 2005-а, тъй като се оказало, че в щата Калифорния, където Парис живее е незаконно да притежаваш такъв тип животинки. Ако пък сте любопитни за повече снимки на знаменитостите и техните любимци погледнте на този сайт.

В отбора на пернатите
Точно в тези редици се строява и актрисата Меган Фокс нашумяла с фантастичната поредица от филми "Трансформърс''. През 2008-а заедно със своя папагал Бауи тя застана пред обектива на американския фотограф Кристофър Амеруосо, познат отвъд океана с многобройните си фотосесии на звезди и техните домашни любимци. Освен него, тъмнокосата красавицата притежава бенгалска котка и мини прасе.

Сред останалите горди собственици на пернати твари са Тори Спелинг добила популярност със сериала ''Бевърли Хилс 90210'', която редовно се появявала на снимачните площадки из Холивуд заедно със своето домашно пиле. На чуруликащи птици се радват още позастарелият ''спасител на плажа'' Дейвид Хаселхоф и актрисата Елизабет Хърли, които имат по един папагал в актива си.

В отбора на легендарните
Тук случайни играчи няма, съдейки още от първия представител на тима в лицето на Елвис Пресли, чиито постижения го изстрелват на второто място сред най-продаваните изпълнители на всички времена предхождан единствено от ''Бийтълс''.

Освен на добрата музика, кралят на рок енд рола е бил запален почитател на конете, маймуните и птиците, а сред по-нестандартните му хрумвания се открояват такива, като покупката на питон и два броя кенгуру.

По време на краткият й, но наситен с какви ли не обрати живот, Мерилин Монро винаги се е радвала на гальовната компания на своите домашни любимци. Заедно с безчетния брой кучета и котки, тя е имала дългоопашат папагал и расов кон на име Абанос. В интервю за американската преса в края на 50-те, Мерилин споделя: ''Харесва ми да общувам с животни, защото те никога не ти казват кога да млъкнеш.''

В отбора на студенокръвните
В тази графа стартът е даден не от кой да е, а от 35-ият президент на САЩ Джон Фицджералд Кенеди, който през 1961-а получава саламандър като подарък от своя племенник Робърт. Сред останалите знаменитости залагащи на влечугите са семейство Бекъм, които преди две години сюрпризираха най-големия си син Бруклин с рядък вид гущер, заради отличните му оценки в училище.

Към подобен вид студенокръвно, страстите си не крие и супер моделът от 90-те Хелена Кристенсен, обитаваща огромен апартамент в Ню Йорк заедно с 11-годишния си син Мингъс и четирикракия люспест любимец.

Най-скъпо платеният актьор за 2010-а според сп. ''Форбс'' Леонардо Ди Каприо споделя еко-възгледите си за живота и света със сухоземна костенурка, като с представител от същия дълголетен животински вид се е сдобила и вдовицата на Кърт Кобейн, Кортни Лав, която дели една постеля със своята черупчеста приятелка.

Този факт бе показан съвсем нагледно на целия свят още през 2009-а, когато неуспялата певица публикува снимки на личния си профил в ''Туитър'', докато си почива, а въпросното влечуго блажено си стоеше върху изрусената глава на Кортни.

Търсачи на доста по-силни усещания обаче се оказват Харисън Форд, Салма Хайек, китаристът Слаш и Алис Купър, които пък са страстни почитатели на змиите и често делят обща компания с тези страховити за мнозина същества.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти