Болките в детските уши

Болките в детските уши
Снимка: Thinkstock

Колебливите температури често стават причина за възпаления на детските ушички. При малчуганите между 2 и 7 години ушите са една от най-чувствителните части.

За да се избегнат проблемите, е препоръчително детето да носи шапка, която да пази ушите от студения вятър. 

Когато обаче въпреки това болки се появят, трябва да знаете как да реагирате.

Най-често причината за болки в ушите са възпалението на средното ухо и на външните слухови пътища. Често болките в ушите са първите признаци на сериозна простуда. 

При децата често дори лека хрема може да прерасне в отит, тъй като ушният канал е по-къс и хоризонтално разположен – съответно е по-достъпен за всякакви въздушни течения.

Друга причина за отитите са вирусите, които децата си разменят лесно и неусетно, когато се съберат да си играят заедно. Образуването на бяла гнойна течност в ухото е признак за бактериална инфекция. 

Понякога тя започва няколко дни след появата на прозрачната вирусна течност. Нарича се вторична инфекция, защото образуваният от вирусите секрет благоприятства развитието на бактерии.

Симптомите за възпаление в ушите са висока температура, съпроводена с остри болки, отслабен слух, леко пукане, а от ушите може да се отделя и секрет.

Налични ли са всички тези признаци, консултацията с лекар е задължителна. Той преценява дали подходящото лечение ще са капки за уши или антибиотик.

Паралелно с изписаните лекарствени продукти, можете да пробвате и народна медицина или хомеопатия. Ехинацея, черен бъз и лайка, които имат противовъзпалително и болкоуспокояващо действие, се отразяват много добре.

Освен това те са богати и на витамини полезни вещества, които стимулират организма и помагат за по-бързо справяне с възпалението и засилване на организма.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти