Болестите "обичат" определени характери

Болестите "обичат" определени характери
Снимка: Thinkstock

Нека за малко забравим за вируси, бактерии, гъбички, холестероли, стрес. Да, те могат да ни разболеят. А може би не. Защото отдавна е известно, че повечето болести са психо-соматични. Което означава, че разболяването зависи не само от нашествениците, но и от типа нервна система, от характера на човека.

Може да ви се струва несериозно, но според психолозите за всяка физическа болест си има емоционална предпоставка. Например, когато детето често страда от болки в ушите.

Ушите в психологичен аспект представляват способността ни да чуваме света около нас. Болките в ушите са отражение на гняв и нежелание да се чува.

Най-честата причина за болни уши при децата са спорещите родители, кавги в семейството. Детето не иска да ги чува и подсъзнателно „изключва” ушите.

Грип. Боледуват тези, които робуват на общоприетите убеждения и имат отрицателна нагласа към живота. Характерни за тях са страхът и вярата в статистиката.

"Щом има епидемия от грип и е толкова заразен, непременно ще се разболея".

Ако искате да сте здрави, не се поддавайте на масово разпространените убеждения и предразсъдъци. Ако постоянно повтаряте на детето "Внимавай да не се разболееш, има страшен грип", най-вероятно наистина ще се разболее.

Болен стомах. Стомахът се свързва с асимилиране на храната (смилане) и идеите. Проблемите със стомаха говорят за страх от новото, ужас, неспособност да се асимилира новото. Децата, които трудно усвояват новите уроци, ги боли корем, други, когато постъпват в нов колектив, например в детската градина.

Астма. Задушаваща, стаена любов. Неспособност да дишаме за самите себе си. Безсилие, потиснат плач. Астма у малките деца – страх от живота, нежелание да са тук и сега. Изберете свободата, поемете живота в свои ръце, дишайте, не се задушавайте!

Кървене от носа. Носът преставлява оценка на човека за самия себе си. Кървенето от носа показва необходимост от признание и се наблюдава при тези, които имат чувството, че не ги забелязват. Те плачат за любов и внимание.

Проблеми с червата, колит. Говори за свръхвзискателни родители. Усещане, че детето е потиснато и победено. Голяма нужда от привързаност и обич. Да научим децата да се обичат и да се одобряват, да си създават сами радости в живота.

Проблеми с очите. Очите представляват способността да се вижда ясно миналото, настоящето и бъдещето. Проблемите с очите показват, че не харесвате това, което виждате в собствения си живот.

Астигматизъм - страх от истински поглед към себе си. Далекогледство – страх от настоящето. Късогледство – страх от бъдещето. Недоверие към това, което правим. Кривогледство – нежелание да се види какво има навън.
Противоречащи си цели. Болести на очите при деца – нежелание да се види какво става в семейството.

От какво боледуват:

Страхливите: Първите органи, които реагират на страха, са бъбреците. Повишените хормони на страха адреналин и норадреналин се разлагат на токсични вещества, които бъбреците трябва да поемат. В резултат се активира хормонът ренин, който свива кръвоносните съдове и повишава кръвното налягане.

Скъперниците: Стиснатите често имат сърдечно-съдови проблеми. Всяка покупка или даване на пари, вещи за тях е стрес, който повишава нивото на хормона на тревогата и предизвиква хроничен спазъм на кръвоносните съдове. Мозъчните съдове реагират и те се оплакват от мигрена, понякога дори инсулт.

Горделивите: Този, който се смята за по-умен, по-добър и кадърен от другите не подозира, че това може да му докара психична болест, язва или артрит. Такива хора не търсят помощ, мислят се за всезнаещи и приличат на вулкан, който всеки момент ще изригне. Разминаването между желаното и реалността често води до психични разстройства, алкохолизъм и сърдечно-съдови болести.

Алчните: За разлика от скъперниците, които броят стотинките и се лишават от много неща, алчните искат все повече и повече и се ужасяват от загубата на каквото и да било. Те често страдат от запек, нарушена обмяна на веществата, понижен имунитет.

Тъжните: Постоянно унилите имат хронична неудовлетвореност от живота. От това на първо място страдат дихателните органи, които са тясно свързаните с емоционалната сфера. Често боледуват от инфекции и грип.

Смята се, че астмата нерядко е свързана с неумението да разкриваш чувствата си и да получаваш радост от това.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти