Многофамилна жилищна сграда като синоним на повишеното качество на живот в големия град

ATG Design
Снимка: ATG Design

Ивета Попова

Статистиките в сферата на жилищното имущество през последните две години сочат категорично, че тенденцията е към миграция от големия град към по-малки населени места. Пандемията е ключов фактор, който преобърна начина на работа и съответно този на живот. Разбира се, причините са комплексни, но водещо е повишеното търсене на по-силна връзка с природата, спокойствие и време за семейството.

Но защо да се отказваме от предимствата на големия град, когато можем да намерим хармонично място за живот, именно там?

ATG Design
Снимка: ATG Design

Многофамилен комплекс се превръща в предпочитан избор на пазара на недвижими имоти. Той предоставя значително повече свобода от затворените жилищни комплекси и е добра възможност за обединяване на големи семейства в обща сграда, без да правят компромис със самостоятелността.

Хващайки тази тенденция, архитектурното студио ATG Design започва да разработва идеята по мащабния проект “Кипарисите” в началото на 2021 г. Концепцията е изграждане на многофамилна сграда с 4 отделни мезонета, всеки от които със собствен двор.

“Привърженик съм на сплотената микросреда, основана на идеята за колективност и взаимопомощ. Вярвам, че многофамилният комплекс създава тази възможност по естествен начин и е подходящ, както за големи семейства от няколко поколения, така и за по-широк приятелски кръг от фамилии.” - споделя арх. Попова, която стои зад концепцията на “Кипарисите”.

По време на пандемията, много семейства останаха разделени за дълго, а грижата за децата от удоволствие се превърна в предизвикателство, взето заедно с работата от вкъщи. Точно в този контекст многофамилна сграда, разполагаща едновременно с уединение и близост до семейството, се превръща в ценен актив и синоним на свобода.

Огромните дворни пространства, както и добре интегрираните в архитектурата дървесни видове, създават уникална близост с природата, при това в рамките на София. По този начин забързаният живот в столицата може успешно да се балансира с избора на подходящ дом.

ATG Design
Снимка: ATG Design

По всичко личи, че хармонията и качеството на живот са неизменна отправна точка в работата на ATG Design. Екипът от архитекти и дизайнери нескрито го подчертава във всеки един свой проект. Затова говорят красивите фасадни облицовки и панорамните прозорци, които се превръщат в запазена марка на архитектурния им стил.

Спецификации на многофамилна жилищна сграда “Кипарисите”:

► 4 мезонета на 3 нива с индивидуална разгъната площ от 270 кв.м.

► Дворно пространство: вариращи от 158 кв.м до 298 кв.м.

► Паркоместа: 8

► Статус: в строеж

Може да разгледате целия проект “Кипарисите” в каталога.

ATG Design
Снимка: ATG Design

Прочетете още от Ивета Попова:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти