Създадено за Мебели Виденов

Как да превърнем дома в бохо оазис

a
Снимка: iStock/Getty Images

Лятото е времето, в което на всички ни се живее като бохеми – уютно, небрежно и цветно. Бохемският стил бързо навлиза в облеклото ни и в забавленията ни, и без дори да се замисляме откъде точно идва изразът „бохо“ (а той идва, вдъхновен от поколенията, расли през 60-те и 70-те години), искаме да го приложим към всичко, което ни заобикаля.

а
Снимка: iStock/Getty Images

Домът ни, в този смисъл, е мястото, на което стилът „бохо“ може да прилегне като ръкавица без значение от големината на пространството. При това нямате нужда от основен ремонт или огромни вложения – бохо стилът е в детайлите и акцентите, гъвкав е и може да бъде пригоден към останалите стилове в дома.

И понеже е лято, и понеже е готино да сменяш стила неусетно, ето няколко идеи за бързо бохо преобразяване на дома ви, което можете да постигнете буквално за един следобед.

ДЕКОРАТИВНИ ВЪЗГЛАВНИЦИ

а
Снимка: Мебели Виденов

Когато става дума за този тип възглавнички, отношението ни трябва да е „Повече от тях, моля!“ Дали ще са многоцветни и ярки или по-пастелни, възглавничките са задължителен атрибут за всеки дом, особено за този, който искаме да е в стил бохо. Можете да си ги наръсите небрежно по земята или да ги наредите върху дивана, да седите на земята върху тях или да ги гушнете и да си гледате телевизия – въобще, малката възглавничка е голяма работа. Така че, ако ще правите бохо иновация у дома, започнете от възглавничките – в „Мебели Виденов“ ще ги намерите в изобилие и различни разцветки.

КИЛИМИ

а
Снимка: Мебели Виденов

Какво е бохо без килим? Със сигурност е нещо, но не е бохо! Килимът все повече се завръща като задължителен атрибут на уютното обзавеждане, защото истината е, че друго си е да поседнеш на килим, да стъпиш на него, да потънеш в мекотата му... Дори и името му звучи бохо, за разлика от теракота например. И отново, както и с възглавничките, килимът може да е всякакъв – плътен, тъкан, многоцветен или какъвто ви пасва на стила. Бонус предложение – наредете си новите възглавнички върху килима и ето ви бохо на втора степен! А откъде да намерите килим сега? Ами, ето тук ви очакват точно специална селекция – възползвайте се от тях.

ОДЕЯЛА

а
Снимка: Мебели Виденов

Където са килимът и възглавничките, там е и голямото и топло одеяло. Няма почитател на бохо стила (пък и не само на него), който да не обича да се увие в меко одеяло или да се загърне в него, когато излиза на терасата, балкона или градината. Всяка хубава снимка от бохо обстановка съдържа поне един брой одеяло, затова няма какво да го мислите – отивайте тук и си избирайте поне няколко десена, за да си ги сменяте според настроението.

ВАЗИ И САКСИИ

а
Снимка: Мебели Виденов

Добре, дотук вече имаме един почти готов бохо интериор, но липсват някои дребни детайли. Вазите са един от тях – любим аксесоар за всеки дом, полезна и красива украса и задължителен бохо акцент. Мебели Виденов са помислили и за това и имат какво да ви покажат в секция „Вази“, а вие си отделете повече време да разглеждате, защото изборът е голям. Жокер от приятел – ориентирайте се към светлите и пастелни цветове.

СВЕЩИ

a
Снимка: iStock/Getty Images

Постлали сте килима, наредили сте възглавничките, елегантно сте постлали одеяло, имате няколко вази с цветя, остава ви само и да ви мирише ароматно. Свещи в свещници, свещи-бонбони, стъклени бурканчета със свещи - както и да ги харесвате, ароматните свещи са задължителни за дома в бохо стил. Освен че са красиви сами по себе си, те допринасят за уюта но ненатрапчив и незабележим, но решителен начин. Влезте в дом, който мирише леко на жасмин, ванилия или сандалово дърво и моментално ще се усетите заобиколени от комфорт. Свещите са финалният акцент, който дава фината настройка на обзавеждането, и при тях няма ограничение – колкото и каквито ви се иска, толкова можете да си сложите.

ЛАМПИ И ЧАСОВНИЦИ

а
Снимка: iStock/Getty Images

Приглушена или топла светлина е задължителна за дома, обзаведен в бохо стил. Настолни или стенни, лампите служат не просто за да направят дома ни по-светъл, но и за да го доукрасят и дадат завършен вид на обзавеждането. Този стил позволява да се отпуснете в броя лампи и да си сложите повечко от тях, за разлика от часовника – той трябва да е един, но на място (представете си дом с много часовници, бррр). Така че, важното е да запомните това – повече лампи, един часовник.

А сега минете през всичко изброено, разгледайте на спокойствие, направете си план и... се хвърляйте смело в бохо революция!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти