Създадено за Kärcher

Домашната градина - от мечта до реалност

Домашната градина - от мечта до реалност
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Настъпват най-хубавите дни от годината - на топлите дни и дългите вечери, на разцъфналите цветя и шумоленето на вятъра в листата на дърветата…

Да имаш собствена градина, в която да се наслаждаваш на красотата на природата е истински дар, за който всеки един от нас си мечтае.

“Градината не иска молитва, а мотика”, пък казват всички реални собственици на дворове и запретват ръкави още в първите дни на март, защото знаят - който иска да се радва на растения, трябва да свърши много, много работа преди това.

Така е, поддържането на градина, без значение дали овощна, зеленчукова или декоративна, изисква всеотдайност и ежедневна грижа, за да бъде във вида, в който ни се иска.

За да спори работата и за да се радваме на всеки миг, прекаран сред собствената ви природа, е важно да изберете правилни инструменти за работа в градината и да замените отдавна амортизиралите се мотики и ножици.

Ако пък за първи път ще се впускате в приключението, наречено градинарство, първо се уверете, че сте снабдени с всички необходими инструменти за лесна и качествена работа.

Специалистите в областта на градинските уреди Kärcher с радост споделят своите съвети за избор на верни помощници в градината:

За подрязване на клони и поддържане на растителност

В началото на пролетта се подрязват клоните на дърветата, оформят се и се прочистват. Това ще даде възможност на растението да се разлисти в цялата си прелест, да бъде силно и красиво.

С ножица за клони задачата не е трудна и може да се справи и човек без много физическа сила и тренинг. Допитването до съседи с опит е задължително при първите няколко пъти, в които ще подрязвате дърветата, за да сте спокойни, че няма да прекалите.

d
Снимка: Kärcher

За подрязване и поддържане на тревата 

Зелената морава е успокоение за очите и наслада за душата. Но за да се радвате на “зеления килим”, е нужно тревата да бъде държана на определена височина. В Керхер изборът на косачки и тримери за трева е наистина голям, но на който и уред да се спрете, можете да сте спокойни, че ще е с безупречно качество и наистина остри ножове.

d
Снимка: Kärcher

За почистване и измиване на настилките и мебелите

Паралелно с почистването на тревата и клоните, кътовете за сядане в градината също имат нужда от периодично почистване. През първите топли дни се посветете на основно почистване с водоструйки, за да блеснат отново мебелите, навесите и плочките. Няма да ви отнеме много време, защото добрите уреди бързо и лесно връщат блясъка и чистотата дори на най-потъналите в прах и стари листа кътчета на двора.

d
Снимка: Kärcher

Не се тревожете и за това дали ще ви стигне разклонителя. Уредите на Керхер са известни с мощните си акумулаторни батерии и висока ефективност, така че няма да остане непочистено ъгълче и подрязано дърво.

Лятото идва, нека сме го посрещнем в прекрасна градина!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти