Содена питка

По традиция се поднася на днешния Антоновден

Топла, топла
Снимка: Thinkstock
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
400 г кисело мляко
1 ч.л. сода
750 г брашно
1 пакетче бакпулвер
сол
1 яйце
4 с.л. олио

Начин на приготвяне:
Киселото мляко се разбърква със содата, 2 ч.ч. брашно и се слага в тава, след което се прибавят бакпулверът, солта и захарта.

Добавят се 3-4 с.л. олио и сместа се бърка хубаво. Сипваме останалото брашно и пак разбъркваме.

Изваждаме сместа от тавата и месим до меко тесто върху набрашнена повърхност. Слагаме тестото в намазнена тава, надупчваме го с вилица и печем на 200 градуса, след което намаляваме температурата на 180 градуса. Печем около 20-30 минути.

Отгоре намазваме питката с едно разбито яйце и я запичаме за още няколко минути.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Абонамент