Пържени пълнени филийки

С шунка и топено сирене

5 от общо 2 гласа
25 мин.
Необходими продукти

хляб тостерен - 10 филийки  

шунка - 10 парчета 

топено сирене за тост или кашкавал - 10 бр  

яйца - 5 бр 

прясно мляко - 100 мл 

олио - 100 мл 

Любимите пържени филийки са рецепта, която никога няма да излезе от мода. Заради манията да се храним здравословно и да избягваме пърженото, те се превръщат в едва ли не екзотична закуска наравно с мекиците и бухтите. Но са непоносимо вкусни и създават особено усещане за вкъщи, нали.

Всички знаем как се правят. От Mate Kitchen обаче решихa да „пипнем“ леко рецептата и да ги направим под формата на триъгълни сандвичи с пълнеж от шунка и топено сирене или кашкавал. Всички любими вкусове, събрани на едно място. Стават приятно хрупкави, с разтапяща се плънка. Ако търсите класическия вкус на пържени филийки, ги оставете да покиснат малко повече в яйцето. Ще поемат повече от него и ще станат по-меки. Можете и да ги притиснете леко, преди да ги сложите в яйцето. По този начин ще се запечатат по-добре и двете филийки на сандвича ще останат заедно.

Можете да си направите пържени филийки и със сладък пълнеж. Mate Kitchen използваха сладко от горски ягоди, но всеки друг конфитюр е подходящ, стига да не е твърде течен. Въпрос на вкус и лични предпочитания. Медът също върши работа, с него ще се върнете към спомените за закуската в детската градина, когато поднасяха пържените филийки, намазани с мед.

Солените филийки поднесете с айрян, маслини и пресни зеленчуци – домати, краставица, нарязана на ивици сурова чушка. Няколко парченца сирене също ще им подхождат. Ако си правите късна закуска, можете дори да им спретнете бърза зелена салата. За сладкия вариант са по-подходящи чаша прясно мляко или чай, както и още от същия конфитюр в малка купичка.

Начин на приготвяне:

1. Върху всяка филийка поставете по парче шунка и лист от сиренето. Похлупете с друга филийка и разрежете сандвича по диагонал.

2. В дълбока чиния разбийте яйцата с прясното мляко.

3. Загрейте олиото в тиган.

4. Потопете триъгълните сандвичи в разбитите яйца и пържете до златисто от двете страни. Извадете ги в чиния, покрита с кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина, която са поели.

5. Поднесете пържените филийки топли с напитка по ваш вкус.

Бележки: Това ястие е подходящо за деца. Одобрено от д-р Райна Стоянова, специализант по ендокринология и болести на обмяната.

Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа прясно мляко, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа хляб, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа топено сирене за тост, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти