печени чушки - 2 бр.
кашкавал - 150 гр
чесън - 1 скилидка
майонеза - 3 с.л.
копър - 3 стръка
франзела - 1 бр.
масло - 50 гр
Те са бързи, лесни за приготвяне, икономични, вкусни. Добавете към тях чаша айрян, резенче прясна краставица и се уверете, че са в достатъчно количество, съветват от Mate Kitchen.
Начин на приготвяне:
1. Настържете кашкавала на едро ренде и го смесете в купа с нарязаните на ситно печени чушки, майонезата, чесъна и копъра.
2. Разбъркайте добре сместа. Нарежете франзелата на тънки филийки. Можете да използвате и тостерен хляб.
3. Намажете филийките с масло и със сместа и ги наредете в тавичка или директно на решетката на фурната, но постлана с хартия за печене.
4. Изпечете сандвичите в предварително загрята на 180-200 градуса за около 10-15 минути, колкото кашкавалът да се разтопи и да придобие приятен червен загар. Сервирайте ги топли, с чаша айрян и свежи зеленчуци според сезона, ако желаете.
Това ястие е подходящо за деца. Одобрено от д-р Райна Стоянова, специализант по ендокринология и болести на обмяната.
Внимание: Съдържа кашкавал, майонеза, масло и франзела, които могат да предизвикат алергични реакции.