Немска палачинка

С конфитюр по ваш избор

Немска палачинка
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти (за 2-3 порции):
3 яйца
3/4 чаена чаша леко затоплено прясно мляко
3/4 чаена чаша брашно
1 и 1/2 супена лъжица захар
щипка сол
ванилия
60 г масло

Начин на приготвяне:
Включваме фурната на 200 градуса, за да я загреем. Когато се нагорещи достатъчно, поставяме вътре празна тава, в която ще печем палачинката. Желателно е тавата да е с незалепващо покритие и диаметър 28-30 см.

През това време приготвяме палачинковата смес. С миксер разбиваме яйцата, захарта, прясното мляко, брашното, солта и ванилията до хомогенизирана консистенция.

Изваждаме сгорещената тава от фурната, слагаме маслото и връщаме тавата обратно в печката, за да разтопим маслото. След това отново вадим тавата от фурната, разклащаме я добре, намасляваме стените й и изсипваме палачинковата смес.

Печем палачинката за около 15 минути при температура от 200 градуса. След това намаляваме градусите до 170 и я запичаме още 5-10 минути.

Когато палачинката е изпечена, изключваме фурната, отваряме вратата й около 1 педя и оставяме тавата вътре за около 10 минути. Правим това с цел да не се получава рязка смяна на температурата и палачинката да спадне бързо.

Разрязваме я на порции и я сервираме топла с любимото сладко, мед, пудра захар, сирене или течен шоколад.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти