Милинки с кюфтенца

Просто неустоими

Милинки с кюфтенца
Снимка: netinfo
1 от общо 1 гласа

Необходими продукти:

За тестото:
20 г прясна мая
200 мл топло прясно мляко (не горещо)
1 ч.л. захар
100 мл кисело мляко
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. сол
1 яйце
2 с.л. олио
500 г бяло брашно (или колкото поеме)
пресен розмарин за декорация

За кюфтенцата:
500 г кайма
черен пипер
чубрица
кимион
1 яйце
брашно за овалване
олио за пържене

Приготвяне на тестото:
В купа разтворете маята в топлото мляко, добавете захарта, няколко супени лъжици брашно и разбъркайте добре. Покрийте купата с чиста кърпа и оставете закваската да втаса. Когато е готова, прибавете киселото мляко със содата в него, солта, леко разбитото яйце и олиото. Постепенно започнете да добавяте брашно, докато се образува тесто. Прехвърлете го на плота и го омесете за десетина минути или докато стане леко и пухкаво. Сложете го в купа, покрийте го със свежо фолио и кърпа и го оставете да втаса за около час.

Приготвяне на кюфтенцата:
Смесете каймата с подправките и яйцето и я объркайте добре. Оформете кюфтенца, малко по-големи от лешник, т.е. като за супа топчета. Подредете набрашнените кюфтенца в плоска чиния и ги сложете за кратко във фризер, за да стегнат добре и да не променят формата си при пържене. Изпържете ги до златист цвят, но не ги препържвайте, защото те ще се досготвят във фурната. Оставете ги да се охладят напълно, преди да започнете да ги увивате в тесто.

Приготвяне на милинките:
Разделете тестото на две топки. Върху набрашнен плот го разточете с дебелина по-малка от сантиметър. С кръгла формичка (или чаша) с диаметър 4 см изрежете кръгчета в тестото. Във всяко завийте по едно кюфтенце и ги подреждайте в намаслена тавичка. Накрая забучете няколко листа пресен розмарин и поръсете милинките с брашно. Оставете ги да втасат за 20 минути и ги изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна до златист цвят.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти