Месеницата на баба

Еталон за успех в кухнята

Месеницата на баба
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
4 яйца
1 супена лъжица сол
1 чаена чаша вода
1 кубче мая
800-1000 г брашно (колкото поеме)
300 г сирене
щипка захар
свинска мас

Начин на приготвяне:
Разтваряме маята в леко затоплена вода. В подходяща купа изсипваме част от брашното, което предварително сме пресели, добавяме три от яйцата, солта и захарта. От тези продукти замесваме средно меко тесто. Ако е необходимо, прибавяме още брашно, за да се получи необходимата твърдост.

Оставяме тестото да отпочине за 10-15 минути, за да бъде по-лесно за разточване и го разделяме на 3 равни части, които оформяме като топки.

Разточваме всяка от тях на тънко листо. После ги полагаме едно върху друго, като ги намазваме обилно с разтопена мас. Последното листо поръсваме с натрошеното сирене.

Навиваме листата на руло и усукваме краищата му в различни посоки, за да може да се образуват конци. Така приготвената месеница завиваме като охльов и поставяме в намазана с мас тава.

Оставяме я да втаса и след това намазваме повърхността й с четвъртото яйце. Печем в предварително загрята фурна до златисто - при функция вентилатор, а горен и долен реотан загряваме на 180 градуса.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти