Създадено за Olympus

Кошнички от бутер тесто с настърган кашкавал

Поднесете ги топли и с голяма чаша гъст айрян

5 от общо 1 гласа
35 мин.
Необходими продукти

яйца - 3 броя 

бутер тесто - 500 гр 

сирене - 100 гр 

кашкавал - 200 гр 

магданоз - 1/3 връзки 

Обичаме тези кошнички от бутер тесто със сирене и кашкавал* топли и с голяма чаша гъст айрян. Можем да ги ядем по всяко време на деня – за закуска, за следобедна закуска, че дори и за обяд или вечеря. Никога няма да им се наситим! Особено на аромата на запечено сирене и кашкавал, който се носи от тях, когато ги извадим от фурната. В тази рецепта към тях има и малко магданоз за допълнителен вкус и повече цвят.

Обичайно рецептите с бутер тесто изискват предварително планиране. За нашите кошнички от бутер тесто ние ползвахме свежо, което е голямо облекчение. С него можете да си направите някое бутер изкушение веднага, без да се налага да чакате с часове тестото да се размрази. Иначе правилата за работа с него си остават. Задължително остър нож и малко вода по краищата, за да залепват добре и да не се отварят.

Съветът ни, когато правите вашите кошнички с бутер тесто, е да сте умерени с количеството плънка. Ако сложите твърде много, ще те отворят по време на печенето. Вместо кошнички ще извадите чинийки от фурната, така че не прекалявайте. А ако сте сръчни, можете да ги направите и в миниатюрен размер, като хапки.

Добър апетит!

Начин на приготвяне:

1. В купа счупете яйцата и отделете половин жълтък за намазване на кошничките. В купата добавете натрошеното сирене, настъргания кашкавал и наситнения магданоз. Разбъркайте добре.

2. Нарежете бутер тестото на квадрати със страна от около 10 см. Изсипете в центъра на всеки квадрат по около 1 с.л. от сместа с яйца, сирене и кашкавал и прищипете четирите края.

3. С четка намажете кошничките със смес от заделения жълтък, разреден с малко вода.

4. Печете кошничките на 210 градуса за около 10 минути. Поднесете ги топли.

Внимание: Съдържа яйца, сирене и кашкавал, които могат да предизвикат алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти