Киш

Царят на солените кейкове

Няма по-вкусен старт на уикенда
Снимка: Thinkstock
1 от общо 1 гласа

Необходими продукти за блата:
1 чаена чаша брашно
100 г меко масло
3 супени лъжици студена вода
щипка сол

За плънката:
500 г замразен спанак (или пресен)
2 скилидки чесън
малко стафиди
малко нарязани бадеми
3 яйца
250 г сирене
индийско орехче
1 супена лъжица зехтин или олио
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
Изсипваме брашното и солта в купа, правим кладенче в средата и наливаме студената вода, след това нарязаното на кубчета меко масло и месим, докато стане хубаво тесто. Завиваме го в прозрачно фолио и го оставяме половин час в хладилника да се стегне.

Нарязваме чесъна и го запържваме за 2 минути в зехтина, след което добавяме замразения спанак с малко вода, стафидите, бадемите и чакаме да се разтопи, като от време на време разбъркваме съставките. Междувременно разбиваме яйцата със сиренето, индийското орехче и черния пипер.

Когато спанакът вече е течен, изливаме яйчената смес към него и го сваляме от огъня. Разточваме тестото и го разстиламе в тавичка, така че да покрие и стените й. Изливаме отгоре спаначената смес и печем киша 30 минути на 180 градуса.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти