Кашкавалени питки

Подхождат си както с шарена сол, така и с домашен конфитюр

5 от общо 1 гласа
45 мин.
Необходими продукти

кисело мляко - 1 ч.ч. 

сода бикарбонат - 1/2 ч.л. 

сол - 1 ч.л.

брашно - 2 ч.ч. 

олио - 150 мл 

кашкавал - 150 гр 

Ако искате да оберете всички сутрешни овации през почивните дни, когато цялото семейство е вкъщи и е гладно, направете кашкавалени питки. Рецептата на Mate Kitchen е лесна и става за изчистване на хладилника от каквото ви е останало неизядено, преди да си направите голямото пазаруване за седмицата. Даже да е позасъхнал кашкавалът, не е проблем. Той така или иначе влиза в тестото и ще възкръсне под формата на тънка, хрупкава питка.

Тестото за тези кашкавалени питки се замесва от точно три продукта – кашкавал, кисело мляко и брашно. По желание може да добавите и едно яйце. Имайте предвид, че бухват доста, така че е препоръчително да ги направите по-тънички. Ако са по-малки, ще ви е по-лесно да ги обръщате. Ще ви е по-удобно да разтеглите всички питки предварително и след това да пристъпите към пърженето. Зачервяват се много бързо в тигана и няма да имате време да разточвате и пържите паралелно.

Вкусът на готовите кашкавалени питки е приятно млечен и можете да ги поднесете както с шарена сол, така и с домашен конфитюр. По-различни са от мекиците, отвън са хрупкави, а отвътре са меки и от кашкавала ухаят много апетитно. Няма да има човек, който да не ги хареса.

Начин на приготвяне:

1. Сипете затопленото кисело мляко в купа и угасете в него содата. След като шупне, добавете солта, настъргания кашкавал и брашното и замесете тесто.

2. Разделете тестото на равни по големина топки, разточете ги или ги разтеглете с ръце на питки с дебелина 1 см и ги изпържете от двете страни до червено.

3. Поднесете ги топли с конфитюр по ваш вкус.

Внимание: Съдържа кашкавал, брашно и кисело мляко, които могат да предизвикат алергични реакции.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти