Голяма палачинка с рикота и малини

Подходяща и за закуска, и за десерт

1 от общо 2 гласа
30 мин.
Необходими продукти

4 яйца
150 г малини (+ за сервиране)
150 г сирене „Рикота“
80 г брашно
50 г кристална захар
150 мл прясно мляко
100 мл животинска сметана
4 с. л. краве масло
2 с. л. пудра захар (+ за поръсване)
1 щипка сол
1 ванилия
кората от 1 лимон

Начин на приготвяне:

В тиган с незалепващо покритие се слага половината масло и се загрява във фурна на 200 градуса, с вентилатор. 

Яйцата се разбиват с млякото. Прибавят се кристалната захар, половината рикота, брашното, ванилията, солта, останалото масло, предварително разтопено, настърганата лимонова кора и отново се разбива. 

Тестото се излива в горещия тиган. Поръсват се малините и палачинката се пече около 20 минути. 

Сметаната и останалата рикота се разбиват с пудрата захар. 

Палачинката се сервира с малини и сместа с рикота. Поръсва се с пудра захар и се поднася.

И още вкусни предложения:

Шоколадови палачинки за закуска
Разберете в какво се крие чарът на палачинките
Сладко суши от палачинки
Как да си направим палачинки с шоколадов пълнеж
Дантелени палачинки
Палачинкова торта
Палачинки с кус-кус за вечеря

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти