Чеснови питки със сирене

Mеки, сочни и ароматни

1.5 от общо 2 гласа
80 мин.
Необходими продукти

брашно - 500 гр 

вода - 300 мл

краве сирене - 150 гр 

чесън - 5 скилидки  

зехтин + 3 с. л. - 100 мл  

бакпулвер 10 грама - 1 пакетче 

сол на вкус

Поднасяме ви поредна изненада с тази рецепта за чеснови питки със сирене. Този път няма да правим чесново масло, нито ще заместваме пресния чесън със сух. Имаме хубави скилидки чесън, които обаче слагаме директно в тестото. Така то се овкусява отвътре. И за да бъдат още по-уханни, от Mate Kitchen ги изпичат не във фурната, а на тиган – с достатъчно количество зехтин. Стават меки, сочни, ароматни… Ммммм! Да си оближеш пръстите.

За да ни се получат хубави питки със сирене е важно какво сирене ползваме. То трябва да е плътно, мазно, с богат млечен вкус и да не се рони, защото иначе рискуваме да се стопи по време на печенето и да се изгуби. Често некачественото сирене е прекалено солено, което пък влошава вкуса на готовото изделие, предупреждават от Mate Kitchen. А не искаме това. Искаме, когато отхапем, да го усетим, да овкуси тестото, да го направи още по-апетитно. 

Знаете ли как обичаме ние да си хапваме тези чеснови питки със сирене? С още сирене и шарена сол. Не чакаме да изстинат, разчупваме ги още докато са горещи. Нямаме време да се сетим за други добавки, защото са наистина вълшебни. Ако на вас ви е вкусно, може да ги поднесете с маслини, с нарязан пресен домат, със сушени домати или тънко нарязани мезета – все е добре.

Да ви е вкусно!

Начин на приготвяне:

1. В голяма купа смесете водата, 3 с. л. зехтин, солта и начупеното сирене President. Прибавете почистения и нарязан на дребно чесън, прибавете бакпулвера и разбъркайте добре.

2. Прибавете брашното на порции и бъркайте до получаване на меко тесто. Доомесете го на плота, покрийте го с кърпа и го оставете да си почине за 15-20 минути.

3. Разделете тестото на 6 равни части и оформете топки.

4. Разплескайте топките във формата на кръгли питки и печете в намазнен тиган на умерена температура за около 6-7 минути от всяка страна.

Внимание: Съдържа брашно, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти