Бухтички

Директно от готварския тефтер на баба

Бухтички
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
2 яйца
600-700 г брашно (може да се наложи и повече)
2/3 кафена чаша кисело мляко
1 чаена чаша захар
1 чаена лъжичка сода бикарбонат
щипка сол
олио за пържене

Начин на приготвяне:
Пресяваме брашното и го слагаме в удобен за месене съд. Разбиваме с миксер яйцата и захарта. Прибавяме содата в киселото мляко. Правим кладенче в средата на брашното и добавяме яйцата, киселото мляко и солта, след което започваме да омесваме тесто.

То не трябва да бъде много твърдо. Когато го натиснем с пръст, той би следвало да потъва в него. Разделяме готовото тесто на две части под формата на топки. Разточваме ги на дебелина около 4-5 мм.

Нарязваме ги на ромбчета, които изпържваме от двете страни в предварително загрято олио. Количеството мазнина в тигана не трябва да покрива парченцата тесто. Тя не бива да бъде прекалено гореща, за да не прегорят бухтичките.

Пържим ги от двете страни до златисто и сервираме с любимото ни сладко или сирене.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти