Банички с боровинки и рикота

Страхотни за закуска

5 от общо 1 гласа
60 мин.
Необходими продукти

8 листа точени кори
300 г сирене „Рикота“
200 г боровинки (замразени)
180 г пудра захар
120 г брашно
50 г заквасена сметана
15 мл вино „Марсала“
2 яйца
1 лимон
1 ванилия
краве масло за намазване
филирани бадеми за поръсване

Начин на приготвяне:

Яйцата и захарта се разбиват в купа. Прибавят се рикотата, заквасената сметана и брашното и се разбива. 

Кората на лимона се настъргва в купа и се разбърква с 1 с. л. лимонов сок, виното и ванилията. Сместа се изсипва в купата при яйцата и се разбърква добре. 

Две точени кори се слепват една за друга, като се мажат с разтопено масло. Разрязват се на 5–6 дебели ленти по широчина. 

Върху всяка се маже от плънката, в единия край се слагат боровинки и се завиват триъгълни банички. 

Мажат се с масло, поръсват се с филирани бадеми и се пекат в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор до готовност – около 15 минути. 

Прочетете още:

Млечна баница
Баница с локум

Вита баница с пресен лук
Къпана баница

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти