Вегетарианска шкембе чорба от гъби кладница

Вкусна и питателна

Вегетарианска шкембе чорба от гъби кладница
Снимка: ThinkStock/Guliver
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

1/2 кг гъби кладница
60 г краве масло
2 с. л. брашно
1 ч. ч. прясно мляко
сол и черен пипер на вкус
за овкусяване:
5–6 скилидки чесън
100 мл оцет

Начин на приготвяне:

Гъбите се нарязват на парчета. Задушават се в маслото и в собствения си сос, под капак. След това капакът се маха и се оставя водата да се изпари и гъбите да се запържат.

Слага се брашното, разбърква се и се наливат около 800 мл вода. Когато кипне се налива прясното млякото. Овкусява се със сол и черен пипер.

Супата ври още малко и се сваля от огъня. Чесънът се намачква и се смесва с оцета. Шкембето се сервира топло с чесновата подправка.

Други рецепти:

Бял борш с дълбок вкус
Френска лучена супа
Топла супа за студените вечери
Класическа пилешка супа
Пилешка супа по селски
Да си сготвим борш

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти