Смути с овесени ядки, банани и ябълки

Засищащо и полезно

5 от общо 1 гласа
10 мин.
Необходими продукти

банани - 2 бр  

ябълки - 2 бр 

овесени ядки - 60 гр  

бадемово мляко - 400 мл 

кленов сироп или мед - 2 с.л. 

Много хора посягат към чашата смути просто защото им е вкусно и нямат други претенции към него, но това смути с овесени ядки е не само вкусно. То е доста засищащо и спокойно можете да замените цяло хранене с него. Подходящо е за закуска, за междинна закуска или вечеря.

Сладостта е повече от достатъчна, тъй като в тази рецепта на Mate Kitchen има кленов сироп. Той е добър източник на енергия, макар че в него има по-малко калории, отколкото в меда. Ценен е, защото е силен антиоксидант, бори се с възпалителните процеси в организма, допринася за доброто здраве на сърцето и подпомага храносмилането. Вкусът му е специфичен, с дървесни нотки и не допада на всеки. В случай че не ви понася, можете да го замените с мед, но не прекалявайте с количеството. Добре узрелите банани, които често класифицираме като стари, са по-сладки, така че ако ползвате такива, те също ще добавят от своята сладост към вашето смути с овесени ядки.

Освен овесени ядки, можете да ползвате ръжени или ечемични, както и да направите микс от различни видове, предлагат още от Mate Kitchen. Бадемовото мляко обединява всички вкусове. Трябва да ви кажем, че изобщо не е необходимо да сте веган, за да го харесвате. То има много приятен вкус и дори можете да си го приготвяте в домашни условия. Накисвате бадемите за една нощ, на следващия ден ги блендирате и прецеждате получената каша.

Начин на приготвяне:

1. Обелете ябълките, почистете ги от семките и ги нарежете на кубчета.

2. Обелете банана, начупете го на парчета и заедно с ябълките го сложете в блендера.

3. Добавете овесените ядки, кленовия сироп и бадемовото мляко и блендирайте до еднородна смес със средна гъстота.

4. Ако е необходимо, разредете смутито със студена вода.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти