Салата с бобени кюфтенца и доматена салца

Свежо предложение за последните по-топли дни

5 от общо 1 гласа
60 мин.
Необходими продукти

За кюфтетата:

1 консерва бял боб (400 г)

1 консерва червен боб (400 г)

1/2 връзка пресен лук

1 стръка пресен чесън

1/4 връзка магданоз

1 зелена чушка

2–3 с.л. брашно

1 яйце

1 ч.л. кимион

сол и черен пипер на вкус

зехтин за пържене

 

За доматената салца:

200 г домати

2 стръка зелен лук

1/4 връзка магданоз

4 стръка босилек

 

За дресинга:

1 ч.л. мед

1ч.л. дижонска горчица

50 мл бял винен оцет

100 мл зехтин

сол на вкус

 

За сервиране:

200 г микс от зеленолистни зеленчуци

Начин на приготвяне:

1. Отцедете много добре боба и след това го намачкайте или смелете в блендер.

2. Нарежете на ситно лука, чесъна, магданоза и чушката. Добавете ги към боба.

3. Чукнете яйцето, овкусете сместа с кимиона, сол и черен пипер. Добавете и брашното. Разбъркайте.

4. Оформете малки кюфтенца, оваляйте ги в брашно, поръсете ги с малко зехтин и ги сгответе в Еър Фрайър (Airfryer) или ги запържете в тиган с малко мазнина до златисто.

5. Нарежете доматите на кубчета. Лука, магданоза и босилека нарежете на ситно.

6. Направете дресинг от горчицата, меда, оцета и зехтина. Посолете.

7. Овкусете отделно листните зеленчуци и отделно доматите с дресинга.

8. В чинии за сервиране аранжирайте салата, кюфтета и доматена салца.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти