Салата от зеленолистни зеленчуци с малинов дресинг

Свежест за лятото

0 от общо 0 гласа
20 мин.
Необходими продукти

200 г меко козе сирене

50 г бейби спанак

100 г рукола

1/3 глава радичио

1 малка глава червен лук

30 г сушени череши

50 мл бренди

100 г орехи
 

За дресинга:

100 г замразени малини

20 г мед

1 ч.л. дижонска горчица

60 мл тъмен балсамов оцет

80 мл зехтин

3–4 стръка мащерка

сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Запечете орехите в загрята на 180 градуса фурна за 10 минути. Накиснете черешите в брендито.

2. За дресинга пасирайте малините и мащерката и след това ги прецедете, за да не се усещат семенцата.

3. Разбъркайте малиновото пюре с меда, горчицата и балсамовия оцет. Добавете зехтина, като бъркате непрекъснато, за да получите хомогенна смес. Овкусете със сол.

4. Накъсайте радичиото, нарежете лука на полумесеци.

5. В купа смесете спанака, радичиото, руколата и лука. Овкусете с дресинга.

6. Поднесете всяка порция с парченца козе сирене, едро накълцани орехи и отцедените от брендито сушени череши.

Съвет:

Може да замените сушените череши с други сушени плодове по избор – сушени сливи или стафиди.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти