2 краставици
1 връзка зелени аспержи
1 глава резене
4 сварени яйца
40 г бейби спанак
1 връзка магданоз
За дресинга:
30 г джинджифил
1 портокал, настъргана кора
1 ч.л. медена горчица
40 мл бял балсамов оцет
70 мл студено пресован зехтин
сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Нарежете краставиците, без да ги белите, на тънки и дълги ленти с помощта на белачка.
2. Почистете аспержите от влакнестата обвивка, ако имат такава, и също ги оформете на тънки ленти с белачка за зеленчуци.
3. Оформете и главата резене на лентички и ги смесете в голяма купа с лентите от краставици и аспержи.
4. Сварете яйцата в подсолена вода, добре е да останат рохки.
5. За дресинга обелете и настържете джинджифила на фино ренде.
6. В купа смесете медената горчица, балсамовия оцет, зехтина, сока от джинджифил, настърганата кора от портокала и сол на вкус.
7. В купата със зеленчуците прибавете спанака и нарязания на ситно магданоз, разбъркайте хубаво.
8. Залейте салатата с дресинга и разбъркайте. Сервирайте с разрязани на две рохки яйца.