Пресни картофи с копър и чесън

Пролетна класика

3.24 от общо 21 гласа
60 мин.
Необходими продукти

пресни картофи дребни - 1 кг 

олио - 100 мл -

пресен чесън - 1/2 връзки 

копър - 1/2 връзки 

сол на вкус

Пресните картофи с копър и чесън са пролетна класика. Свежи от копъра, приятно лютиви и доста ароматни от чесъна. Те са чудесна гарнитура за месо и мезе за бира. Ако са в подходящото количество и в компанията на обилна салата, може да минат и за основно ястие.

В приготвянето на пресни картофи с чесън няма нищо кой знае какво. Рецептата на Mate Kitchen е повече от лесна, всеки гладен начинаещ кулинар ще се справи без затруднение. Ние избрахме да направим картофите на фурна, но ако ги предпочитате пържени, ги хвърлете в тигана докато придобият апетитен червен загар. После просто ги поръсете със сол, копър и чесън.

Същата свежест, но с една идея по-различен вкус ще постигнете и ако сложите пресните дребни картофи в малка тенджерка, добавите към тях повечко масло, затворите ги с капака и ги сложите да се задушават на умерена температура. От време на време само ги разтърсвайте. Щом се зачервят, ги поръсете с копър, чесън и сол и ги поднесете.

Начин на приготвяне:

1. Почистете картофите, измийте ги и ги поставете в тава. Посолете, полейте с олиото, налейте около 200 мл вода и ги сложете в предварително загрята на 180 градуса фурна. Печете картофите, докато омекнат и се запекат.

2. Нарежете чесъна и копъра на ситно. Разпределете готовите картофи в чинии, поръсете с копър и чесън и поднесете.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти