Постна зеленчукова яхния с кюфтета

Интересна комбинация

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
за кюфтетата:
180 г глутенови гранули
90 г нахутено брашно
30 г хранителна мая
360 мл червено вино
30 мл олио (+ за пържене)
1 патладжан
2 с. л. соев сос
1 ч. л. сух чесън
1 ч. л. сух лук

за яхнията:
600 мл зеленчуков бульон
250 мл червено вино
60 мл олио
500 г гъби
4 моркова
2 глави червен лук
2 скилидки чесън
4 стръка мащерка
2 стръка магданоз
2 с. л. доматен концентрат
2 с. л. брашно
1 дафинов лист
сол и черен пипер на вкус 

Начин на приготвяне:

Гранулите се накисват във виното за 20 минути. 

Патладжанът се разполовява по дължина, маже се с олио и се пече в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор, до готовност – 30 минути. 

Сърцевината му се намачква с вилица и се смесва с олиото, соевия сос, сушения чесън, нахутеното брашно, хранителната мая, набъбналите гранули и сушения лук. Разбърква се добре. Трябва да се получи гъста смес. 

Оформят се кюфтета и се пържат в олио, до златисто. 

Гъбите се почистват и се нарязват наедро. Лукът и морковите се режат наедро и се запържват в сгорещеното олио. Прибавят се гъбите, накълцания чесън и се оставят да се запържат. 

Слагат се и брашното, доматеният концентрат, виното и бульонът. Овкусява се със сол, мащерката и дафиновия лист. 

Готви се 30 минути на слаб огън. Накрая се прибавят кюфтенцата.

Яхнията се оставя да къкри още около 10 минути и се поднася с нарязан магданоз.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още по темата:

Как да приготвим сирене в пергамент
Пет рецепти с картофи
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Как да приготвим вкусна шкембе чорба
Картофи със сирене на фурна

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти