Картофена яхния със зелен фасул

Постно основно

Картофена яхния със зелен фасул
Снимка: ThinkStock/Guliver
5 от общо 1 гласа
120 мин.
Необходими продукти

900 г пресни дребни картофи
300 г зелен фасул (замразен)
200 г домати на кубчета (от консерва)
5 скилидки чесън
2 моркова
1 глава лук
500 мл зеленчуков бульон
90 мл зехтин
2 с. л. доматен концентрат
2 с. л. брашно
1 ч. л. пушен червен пипер
сол и черен пипер на
вкусза гарниране:
50 мл зехтин
1 люта зелена чушка
1 скилидка чесън
1 връзка копър
2 с. л. червен винен оцет
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Картофите се измиват добре и се готвят цели на пара, докато омекнат. След това се разполовяват.

Лукът се реже на кубчета, а морковите – на кръгчета, запържват се в сгорещения зехтин. Прибавя се и наситненият чесън.

Когато омекнат, се сипват брашното, пушеният червен пипер и доматеният концентрат. Разбърква се и се наливат доматите и бульонът. Овкусява се с дафиновия лист, сол и черен пипер и се готви около 20 минути.

Прибавят се зеленият фасул и картофите и яхнията се готви още около 10 минути. Прехвърля се в тава и се запича за около 15 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор.

Лютата чушка се почиства от семките и се пасира с чесъна, сол, оцета и зехтина. Копърът се накълцва и се разбърква със сместа.

Яхнията се поднася със соса.

Още вкусни идеи:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти