Създадено за Olympus

Фритата с козе сирене и броколи

Вкусна, домашно приготвена вечеря в италиански стил

2.5 от общо 2 гласа
50 мин.
Необходими продукти

козе сирене - 200 гр 

сушени домати - 150 гр 

яйца - 6 бр.

броколи - 1 глава 

зелен лук - 1 връзка

масло - 1 с.л. 

олио - 1/2 ч.ч. 

магданоз - 3 стръка 

черен пипер на вкус

сол на вкус

Голямо парче фритата с козе сирене и броколи, свежа салата, пухкава фокача с хрупкава коричка и чаша студено вино. Не е нужно кой знае какво за вкусна, домашно приготвена вечеря в италиански стил. Можете да я приготвите за себе си, като коригирате количествата според това колко сте гладни. Със сигурност ще изненадате приятно и половинката си. Хем е лесно, хем ефектно и впечатляващо.

Италианската фритата е обикновено, селско ястие на основата на яйца. За да бъде по-богато и засищащо от просто омлет, в него се слагат най-различни добавки. Може да е някакво месо или наденица, зеленчуци, сирене. В нашия случай козе, защото неговият специфичен вкус и соленост пасват много добре на по-неутралните броколи. Името фритата идва от италианското friggere, което означава сготвено в тиган.

Има няколко напътствия, когато правите фритата. Първо, яйцата трябва да се разбият много добре, за да се вкара повече въздух в тях и този богат омлет да стане пухкав. Сместа се готви на много тих огън в продължение на поне 5 минути и максимум 15 по италиански стандарт. Долната й част трябва да се сготви, а горната да остане леко течна. След това се довършва в силно загрята фурна за 5 минути. Не се обръща в тигана и не се сгъва. Поднася се леко охладена и нарязана на триъгълни парчета.

Начин на приготвяне:

1. В тенджера кипнете вода, посолете леко и бланширайте броколите около 1 минута, като внимавате да не променят цвета си.

2. Извадете броколите с решетъчна лъжица и ги охладете в голям съд с натрошен лед. След това ги отцедете добре от водата.

3. Разбийте яйцата в купа със сол и черен пипер на вкус. Добавете нарязания магданоз и броколите.

4. Запържете доматите и лука в огнеупорен тиган и изсипете върху тях яйчната смес. Натрошете отгоре козето сирене и оставете фритатата на котлона на тих огън за десетина минути. Трябва да се сготви отдолу, а отгоре да остане течна.

5. Прехвърлете фритатата в силно загрята фурна и оставете да се запече докато яйцата стегнат - около 5 минути.

6. Извадете, оставете да се охлади и нарежете на 4 еднакви триъгълни парчета. Поднесете фритатата с гарнитура по желание.

Внимание: Съдържа яйца, масло и козе сирене, които могат да предизвикат алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти