Една по-различна шоколадова торта

Подходяща за вегани и суровоядци

Една по-различна шоколадова торта
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

За основата:

1/2 чаша орехи
3/4 чаша обезкостени фурми
1/4 чаша сушени смокини
1 с.л. сурово какао
щипка сол

За крема:

1 чаша накиснато във вода сурово кашу
1 чаша фурми, накиснати предварително за 3-4 часа във вода, обезкостени и обелени от външната люспа
1/2 чаша разтопено кокосово масло
1/2 чаша сурово какао
1/4 чаша вода, от тази, в която са киснати фурмите
1 с.л. ванилов екстракт
1/2 чаша замразени или пресни горски плодове (по-желание)

Начин на приготвяне:

Основа:
Поставете орехите в купата на кухненския робот и включете S-образния нож за 30 сек. Прибавете останалите продукти и отново включете робота, докато продуктите образуват пластична топка тесто.

Ако е необходимо, добавете 1 с.л. вода от тази, в която са киснали фурмите, за да улесните слепването.
Изсипете сместа на дъното на форма за торта с подвижни стени (приблизително 15 см), загладете и приберете в хладилника.

Крем:
Измийте кашуто и изсипете в купата на кухненския робот, заедно с водата от фурмите. Блендирайте до получаване на гладка смес. Добавете останалите продукти и продължете да разбивате до пълно хомогенизиране на сместа.

Сглобяване:
Върху основата можете по желание да изсипете 1/2 чаша горски плодове, а върху тях – крема. Приберете в хладилника за поне 2-3 часа да стегне.

Когато кремът е готов, свалете стените на формата и гарнирайте тортата с кокосови стърготини и допълнително плодове.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти