Запечени картофи с розмарин и козе сирене

Ароматно предложение

5 от общо 1 гласа
Необходими продукти

600 г пресни малки картофи
250 г козе саламурено сирене
120 мл прясно мляко
50 мл зехтин
4 яйца
1 стрък розмарин
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Картофите се измиват добре и се режат на не много тънки шайби, слагат се в плитки тави, така че да не се застъпват. 

Зехтинът се разбърква със сол, черен пипер и накълцан розмарин. Картофите се намазват с ароматизирания зехтин и се пекат около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, докато омекнат. 

Яйцата и млякото се разбиват добре, подправят се със сол и черен пипер. 

Сиренето се реже на кубчета. Картофите се прехвърлят в малка тава, върху тях се подрежда сиренето и се налива млечната смес. 

Пекат се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – 25 минути.

Защо пресните картофи са по-полезни от старите
Пет рецепти с картофи
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Запечени картофи със сирене
Картофи със сирене на фурна

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти