Вкусно италианско предложение със сезонни зеленчуци

За лек обяд или вечеря

1 от общо 1 гласа
100 мин.
Необходими продукти

1 патладжан
4 малки тиквички
3 червени чушки
4 с. л. зехтин
1 глава червен лук
1 малка глава резене
4 домата
3 с. л. каперси
100 г зелени маслини
50 мл червен винен оцет
2 с. л. захар
1 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус 

Хладилникът ви е пълен с добре узрели летни зеленчуци, но вече се чудите какво да приготвите с тях - изпробвайте тази италианска рецепта и скоро ще ви стане любима.  

Начин на приготвяне:

Патладжанът се обелва и се нарязва на кубчета. Посолява се и се оставя да престои 20 минути, за да се отцеди горчивият му сок.

След това се измива, подсушава се, залива се с 2 с. л. зехтин и се пече 30 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.

Чушките се разполовяват и се почистват от семките. Тиквичките се режат на кубчета, заливат се с 1 с. л. зехтин и заедно с чушките се пекат 30 минути в загрята на 200 градуса фурна.

Изпечените чушки се обелват и се нарязват на не много едри парчета.

Лукът и резенето се наситняват и се запържват в останалия зехтин, докато омекнат.

Добавят се обелените и нарязани на кубчета домати, чушките, патладжанът, тиквичките, зелените маслини, каперсите, оцетът и захарта.

Ястието се кипва и се готви на слаб огън 20–30 минути. Овкусява се със сол и черен пипер и се поръсва с наситнения магданоз.

Прочетете още по темата:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти