Телешки бульон

За чист и домашно приготвен продукт

0 от общо 0 гласа
240 мин.
Необходими продукти

1.5 кг телешки кокали

400 г волска опашка

1 с.л. зехтин

4-6 бр. пилешки крака

1 морков

2 стръка целина

1 глава лук

1 ч.л. зърна черен пипер

2 с.л. ябълков оцет

щипка сол

Начин на приготвяне:

1. Наредете в голяма тава телешките кокали, нарязаната на парчета волска опашка и почистените и нарязани на едро зеленчуци. Поръсете с олио и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 20 минути.

2. Прехвърлете изпечените кокали и зеленчуци в голяма тенджера със студена вода. Добавете оцета и пилешките крака, зърната черен пипер и сол. Щом водата заври, обирайте пяната по повърхността през първия час от варенето. След това оставете бульона да къкри на слаб огън в продължение на 3-4 часа.

3. Прецедете бульона и го съхранявайте в хладилник за няколко дни.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти