Тарт с праз и гъби

Перфектен за обяд и за вечеря

3.2 от общо 5 гласа
60 мин.
Необходими продукти

за тестото:
300 г брашно
125 мл олио
1/4 ч. л. сол
за плънката:
300 г печурки
150 мл растителна сметана
2 скилидки чесън
2 стръка праз
2 с. л. зехтин
100 г сурово кашу
1 с. л. царевично нишесте
1 с. л. дижонска горчица
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:

Брашното се разбърква с олиото и солта до получаването на трохи. Добавят се 125 мл студена вода и се бърка до хомогенизиране. Завива се с фолио за свежо съхранение и се прибира в хладилник за 30 минути. 

Тестото се разточва и се поставя във форма за тарт с подвижно дъно, излишното се изрязва. Покрива се с лист хартия за печене и морска сол. 

Пече се 10–15 минути на 180 градуса. Охлажда се. 

Кашуто се накисва за една нощ в студена вода. След това се отцежда и се измива. Смила се в блендер, заедно със сметаната, нишестето, чесъна, горчицата, индийското орехче, сол и черен пипер. 

С получения крем се намазва изпеченият блат. 

Празът се почиства и се реже на шайби. Гъбите се обелват и се режат на тънко. Празът и гъбите се разбъркват. 

Изсипват се върху крема. 

Залива се със зехтина, овкусява се със сол и черен пипер и се пече около 30 минути на 180 градуса.

Други рецепти:

Пирог с гъби

Постни лозови сарми с гъби

Киш с праз и гъби

Постна рецепта със спанак и гъби

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти