Тарт с домати и маслини

Пъстър и ароматен

5 от общо 2 гласа
60 мин.
Необходими продукти

4–6 кори на сач
350 г чери домати
800 г кисело мляко
200 г маслини „Каламата“ (без костилки)
200 г зелени маслини (без костилки)
100 мл студено пресован зехтин
2 скилидки чесън
4 стръка пресен лук
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Киселото мляко се овкусява със сол и се отцежда в тензух за около 24 часа. След това се смесва със стрития на паста чесън. 

Доматите се запържват в 20 мл от зехтина и се овкусяват със сол и черен пипер. Маслините се режат на две през средата. 

Корите се мажат със зехтин и се редят една върху друга в тава, застлана с хартия за пече. 

Отгоре се разпределя отцеденото мляко. Върху него се поръсват маслините, доматите и нарязаният пресен лук. 

Полива се с останалия зехтин и се пече около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Охлажда се леко и се сервира.

Прочетете още:

Хански гювеч
Гръцки гювеч
Постен гювеч
История и мистика на гювеча

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти