- 2 свински бонфилета (800 г)
- 80 г прошуто (нарязано на тънки ленти)
- 150 г сирене „Фонтина“
- 50 г краве масло
- 50 г галета
- 30 мл зехтин
- 2 скилидки чесън
- 2 стрък пресен лук
- 1 ч.л. трюфел паста
- 2 стръка мащерка
- 1 с.л. соев сос
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Наситнете лука и мащерката, а чесъна стрийте на паста с малко сол. Настържете сиренето и го разбъркайте с галетата, трюфел пастата, мащерката, лука и чесъна.
Почистете свинските бонфилета от т.нар. глава и ципите. Изтънете с хубаво с нож, така че да се получат два тънки листа месо. Овкусете с черен пипер и със соев сос.
Върху тях подредете прошутото, а отгоре поръсете със сместа с галетата. Завийте стегнати рула и завържете през 2–3 см. След това разрежете на по-малки парчета между възлите.
Запържете рулата от едната страна в зехтина. Обърнете и добавете маслото. Пържете, като поливате месото постоянно с мазнината. Може да сервирате с любима салата.
Прочетете още:
Спагети със свинско месо
Пълнени камби със свинско
Печено свинско каре с маково семе
Свинско с фъстъци за 20 минути