Супа от грах с поширани яйца

Вкусна супа с интересно допълнение

Супа от грах с поширани яйца
Снимка: Thinkstock/Guliver
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

 

500 г замразен грах
2 стръка праз
1 глава лук
4 яйца
1–2 с. л. червен винен оцет
1,2 л пилешки бульон
2 с. л. краве масло
сокът от 1/2 лайм
1/4 ч. л. червен пипер
1/4 връзка копър
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Лукът и празът се нарязват наситно и се запържват в сгорещеното масло. Поръсва се червеният пипер, разбърква се и се налива бульонът. Готви се, докато зеленчуците омекнат. 

Прибавя се грахът и се готви още 5–10 минути. Супата се дърпа от огъня и се пасира. 

Овкусява се със сол, пипер и сок от лайм. В тенджера се загрява вода, малко преди да кипне, силата на огъня се намалява и се налива се оцета.

Яйцата се пошират едно по едно за 3 минути всяко. Супата се сервира с яйцата и с нарязан наситно копър. 

Други рецепти:

Френска лучена супа
Класическа пилешка супа
Пилешка супа по селски
Душата на супата – фиде

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти