Солени маслени бисквити

Идеално допълнение към чая

5 от общо 1 гласа
40 мин.
Необходими продукти

150 г брашно

75 г настърган пармезан или друго подобно зряло сирене

100 г безсолно масло на стайна температура

1 жълтък от свободни кокошки

Начин на приготвяне:

1. Смесете всички продукти в купа с помощта на дървена лъжица. Можете да ги смесите и в кухненски робот или с миксер. Щом се образува топка тесто, извадете я върху набрашнен плот и месете с ръце в продължение на 30 секунди. Тестото трябва да е гладко.

2. Разделете тестото на две. Вземете едната половина и върху набрашнен плот го оформете на руло с диаметър 3 см. Увийте рулото в лист прозрачно фолио и го затегнете добре в двата края. Поставете в хладилник за около 45 минути. Повторете същото с другата половина тесто.

3. Развийте всяко руло тесто и нарежте на кръгчета с дебелина 1 см. Подредете ги легнали в тави, постлани с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 грауса 15-20 минути, докато бисквитите придобият златист цвят по краищата. След като ги извадите от фурната, оставете да изстинат.

4. Поднесете солените маслени бисквити с чай.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти