Сандвич без хляб – как да го приготвим

Интересна идея с карфиол

3 от общо 2 гласа
60 мин.
Необходими продукти

1 глава карфиол
1 глава лук (шалот)
1 яйце
100 г сирене „Пармезан“
100 г сирене „Чедър“
1 с. л. краве масло
1/4 ч. л. суха мащерка
1/4 ч. л. сух риган
сол и черен пипер на вкус
за поднасяне:
сушени домати (в зехтин)
пресен магданоз

Тази рецепта ще ви помогне да видите карфиола в съвсем нова светлина.  

Начин на приготвяне:

Лукът се наситнява. Карфиолът, без стеблото, се смила в блендер, докато се получат трохи. 

Маслото се загрява и лукът и карфиолът се готвят в него с щипка сол, докато омекнат и водата се изпари. Задушеният карфиол се охлажда. 

Разбърква се с белтъка от яйцето, настъргания пармезан, ригана, мащерката, сол и черен пипер. 

От сместа върху пергаментова хартия се оформят 4 квадратни филии с размер на страните около 6 см. 

Пекат се 25–30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. След това леко се охлаждат. 

Върху двете филии се поставят ленти сирене „Чедър“. Запичат се във фурната за около 4 минути, докато сиренето се разтопи. 

Отгоре се слагат парчета сушени домати и листенца магданоз и се захлупват с друга филия. 

Фокача сандвич
Сандвич с домати, тиквички и сирене
Сандвич с авокадо
Сандвич за 15 минути
Зеленчуков сандвич

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти