Салата със зелен фасул

Нестандартна зеленчукова комбинация

Салата със зелен фасул
Снимка: iStock/Getty Images
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

300 г зелен фасул (тънък и кръгъл)
2 глави резене
2 стръка стеблена целина
1/4 връзка магданоз
1 стрък мента
60 г сирене „Пармезан“
за дресинга:
80 мл зехтин „Екстра върджин“
40 мл червен винен оцет
30 г каперси
1 скилидка чесън
1 ч. л. дижонска горчица
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Чесънът се стрива на паста с малко сол и се смесва с наситнените каперси, горчицата, оцета и зехтина. Разбива се, докато се получи емулсия. Овкусява се със сол. 

Фасулът се бланшира за 3–4 минути в подсолена вода. След това се шокира в леденостудена и се отцежда добре. Залива се с дресинга и се оставя да престои поне 30 минути. 

Целината се бели и се реже косо. Резенето се реже с мандолина натънко. Ментата и магданозът се наситняват. 

Резенето, целината и пресните билки се разбъркват със зеления фасул. 

Салатата се сервира с пармезан, оформен на ленти с помощта на белачка.

Прочетете още:

Салата от червено цвекло
Пъстрата руска салата
Традиционна и леко пикантна салата
3 нови начина да сервираме салата
5-те съставки на идеалната салата
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Бърза зелена салата с маринован лук

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти