Салата с пушена скумрия и бекон

Апетитната комбинация от вкусове ще я превърне в новата ви любима салата

0 от общо 0 гласа
45 мин.
Необходими продукти

За салатата:

1 малка глава лук

3 с.л. бял винен оцет

500 г дребни картофи

6 слайса пушен шарен бекон

2 цели пушени скумрии

 

За дресинга:

2 ч.л. дижонска горчица

1 пълна с.л. каперси

2 с.л. бял винен оцет

6 с.л. зехтин

4 стръка копър

Начин на приготвяне:

1. Обелете и сварете картофите в подсолена вода за 15 минути или до омекване. Прецедете ги и ги нарежете на кубчета.

2. Отстранете кожата на пушените скумрии, както и костите. Начупете месото на големи парчета и ги поставете в голяма купа.

3. Подредете слайсовете бекон в тава, постлана с хартия за печене. Поставете на най-горното ниво в предварително загрята фурна на 220 градуса за 10 минути, докато станат хрупкави.

4. Обелете и нарежете на тънки кръгчета лука. Сложете го в купичка и го залейте с винения оцет. Оставете настрани за 10 минути.

5. За дресинга в купичка смесете горчицата, каперсите, оцета, нарязания копър и зехтина. Разбъркайте много добре. Поставете лука в дресинга и разбъркайте.

6. Добавете нарязаните картофи при пушената скумрия. Нарежете или накъсайте на големи парчета бекона и добавете и него. Залейте с дресинга с лук и разбъркайте салатата много добре.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти