Салата с печена царевица и авокадо

Нова витаминозна салата

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти
  • 2 кочана царевица
  • 200 г микс чери домати
  • 1 краставица
  • 1 авокадо
  • 1 глава червен лук
  • 1 зелена чушка
  • 50 г маслини „Каламата“ (без костилки)
  • 1/4 връзка магданоз
  • 50 мл студено пресован зехтин + за мазане
  • сокът от 1/2 лайм
  • 1 скилидка чесън
  • 1/2 ч.л. сух риган
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

Намажете царевицата със зехтин и я запечете в сгорещен грил тиган от всички страни. Когато е готова, извадете, посолете и отделете зърната с нож.

Обелете краставицата, авокадото и лука и ги нарежете на кубчета. Почистете чушката и също я нарежете на кубчета. Маслините нарежете на шайби, а магданоза наситнете.

В голяма купа смесете царевицата, маслините, доматите, чушките, краставицата, авокадото и лука. Залейте със сока от лайм, прибавете магданоза, стрития на паста чесън, зехтина, ригана и сол на вкус. Разбъркайте и оставете за 10 минути. Поднесете.

Още салати:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти