Рибна шауарма с тахан

Вкусен обяд за двама

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

1/2 ч.ч. сусамов тахан

3 с.л. кисело мляко

1 лимон

сок

2 филета ципура

зехтин

3 глави лук

щипка едър лют червен пипер

125 г чери домати

щипка сол

щипка захар

тънки питки

Начин на приготвяне:

За соса сипете тахана в купичка и добавете киселото мляко, лимоновия сок и щипка сол. Разбъркайте добре.

Нарежете рибното филе с кожа на парчета и ги подредете в дълбока чиния. Поръсете ги със смес от подправки - бахарат, щипка сол и щипка захар. Добавете и 1 с.л. зехтин. Оваляйте рибата в подправките с ръце и я оставете да постои 5-10 минути.

Обелете и нарежете лука на тънки полумесеци. Сипете 3-4 с.л. зехтин в тиган и щом той добре се загрее, добавете лука. Овкусете с щипка сол и щипка захар и гответе докато лукът започне да омеква. Избутайте го встрани и по средата подредете парчетата риба с кожата надолу. Разпределет лука и върху рибата.

Поръсете лютия пипер. Обърнете парчетата риба. Разпръснете разрязаните на половинки чери домати. Гответе докато доматите се разпукат. Накрая поръсете с лимонов сок.

Намажете питка с тахановия сос и сипете от пържената риба с лук и домати. Поръсете с пресни листа кориандър. Завийте питката и поднесете.

Вижте още:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти