Пъстра салата с миди и царевица

С полъх от морето

0 от общо 0 гласа
30 мин.
Необходими продукти

1 кг черни миди (почистени)
60 г салата фелд
2 кочана млечна царевица
1 глава червен лук
1 червена чушка
1 лайм
1/4 връзка пресен кориандър
2 скилидки чесън
1/4 връзка магданоз
80 мл студено пресован зехтин
1/4 ч. л. лют пушен червен пипер
сол на вкус

Няма как да прекараме цялото лято на море, но винаги можем да се пренесем там с няколко хапки от тази пъстра морска салата.

Половината от магданоза се реже на едро, заедно със стеблата. Скилидките чесън се смачкват и се пускат в 30 мл сгорещен зехтин. Добавят се мидите и нарязаният магданоз и се похлупва. 

Мидите се готвят 3–4 минути под капак. Изваждат се, охлаждат се и се почистват от черупките. Царевицата се намазва със зехтин и се пече на грил тиган, от всички страни, до готовност. Охлажда се и зърната се отделят с нож. 

Лукът и чушката се нарязват на кубчета. Листата на останалия магданоз и на кориандъра се наситняват. 

Настърганата кора и сокът на лайма се разбъркват с останалия зехтин, пушения пипер и сол на вкус. 

В купа се разбъркват мидените ядки, чушката, лукът, царевицата и пресните билки. Овкусяват се с дресинга. 

Прибавя се салатата фелд и се разбърква. Салатата се сервира, добре охладена. 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти