Пълнени чушки с карфиол и телешка кайма

Нов здравословен вариант

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти
  • 4 бр. червени камби за пълнене
  • 250 г. телешка кайма
  • 300 г. карфиол
  • 2 скилидки чесън
  • 1 бр. морков
  • 1 стрък селъри (стебло целина)
  • 4 стръка магданоз
  • 3 с.л. олио
  • 200 мл. зеленчуков бульон
  • Сол, черен пипер
  • ½  ч.л. млян кимион
  • 1 ч.л. куркума
  • ½ ч.л. къри на прах

Какво е есента, ако не ухае на вкусни печени или пълнени чушки? В днешния епизод на Хапка, Елена Петрелийска ще ни покаже един леко нов прочит на класическата българска рецепта за пълнени чушки. В нейната рецепта обаче тя използва карфиол вместо ориз, което прави ястието още по-вкусно и здравословно!

Отрежете внимателно капачето на всяка чушка и почистете от семената. Запазете капачетата.

Нарежете моркова и селърито на малки кубчета. Нарежете магданоза на ситно. Настържете чесъна.

Настържете карфиола или го смелете в кухненски робот.

Сложете широк и дълбок тиган на котлона , добавете мазнината и когато тя загрее сложете да се задушават морковите, селърито и чесъна. Когато се задушат, добавете карфиола и разбъркайте. След това идва ред на магданоза и каймата.

Добавете и 150 мл. от бульона, разбъркайте и оставете сместа да се сготви.

Добавете и сухите подправки, за да овкусите ястието. Разбъркайте и отдръпнете от котлона.

Загрейте фурната на 180 градуса.

Прочетете още:

Защо точно чушки
История за чушки, пиперки и родни капии
Печени чушки с извара
Панирани чушки с доматен сос
Пълнени чушки с боб

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти